Hervormde Gemeente Heerde - Beam- en Streamteam

Als beam- & streamteam tonen wij voor de dienst de mededelingen. Veel mensen weten ons inmiddels te vinden om wat aan te leveren voor de mededelingen. Begin 2021 hebben wij als beam- & streamteam de overstap gemaakt naar een ander programma. Dit heeft wat gevolgen voor de manier waarop slides of video’s aangeleverd dienen te worden.

Formaat
Het nieuwe programma hanteert het formaat 16:9 (en dus niet meer 16:10). Om te controleren of het formaat goed is, kunt u in Powerpoint de volgende stappen volgen: "Ontwerpen" --> "Diagrootte" --> "Breedbeeld 16:9". Een sjabloon is HIER  te downloaden, hierin is een korte uitleg gegeven. Op deze manier wordt er voorkomen dat uw aangeleverde slide vervormd wordt getoond tijdens de dienst.

Lettertype en lettergrootte
Het is belangrijk dat de tekst op de slides goed leesbaar is. Dit kan door een leesbaar lettertype te gebruiken (bijvoorbeeld Calibri 28), een goed kleurcontrast toe te passen en niet te veel tekst te plaatsen op een slide.

Aanleveren video’s
Het afgelopen jaar hebben wij ook regelmatig video’s getoond. De video’s kunnen gestuurd worden als bestand via WeTransfer naar het beamteam of via een linkje naar YouTube. Onze voorkeur gaat uit naar WeTransferbestanden.

Let op! Bestanden die via WeTransfer gestuurd of via de YouTube link gedownload worden mogen maximaal 500 Mb zijn. Zowel YouTube- video’s als gestuurde video’s mogen een maximumlengte hebben van 15 minuten. Grotere of langere video’s kunnen wij helaas niet uploaden in het programma.

Uiterste aanleverdatum
De video’s, slides of foto’s dienen uiterlijk donderdag 18:00 uur vóór de daaropvolgende zondag aangeleverd te zijn bij het beamteam: beamteam@hervormdheerde.nl. Voor een doordeweekse dienst geldt eenzelfde periode voorafgaande aan de dienst.

Alvast bedankt!